Прес

Финишира изградбата на социјалната зграда во Гевгелија (08.10.2021)

Од во Известувања со 0 Comments

Финишира изградбата на социјалната зграда во Гевгелија Социјалната зграда во Гевгелија ќе овозможи дом за 52 семејства од социјално ранливите категории на граѓани. Извршувајќи увид во динамиката на изградба на социјалната зграда во Гевгелија генералниот директор на АД за стопанисување со станбен и со деловен простор од значење на Републиката, Кристијан Трајковски и Министерот за […]

Прочитај повеќе

Завршена социјална зграда во Пробиштиш со 48 станбени единици (27.08.2021)

Од во Прес со 0 Comments

Завршена социјална зграда во Пробиштиш со 48 станбени единици Социјалната зграда во Пробиштип ќе овозможи решавање на станбеното прашање на 48 семејства од социјално ранливите категории на граѓани. Становите се со површина од 35 – 45 м2, а ќе бидат распределени во транспарентна постапка согласно методологијата на бодирање на кандидати после локалните избори. Според Генералниот […]

Прочитај повеќе

Финализирана изградбата на социјалната зграда во Пробиштип (01.06.2021)

Од во Известувања со 0 Comments

  Финализирана изградбата на социјалната зграда во Пробиштип На објектот кој е прв со ваква намена во градот наскоро треба да се изврши првиот интерен технички преглед. Зградата ќе овозможи дом на 48 семејства од социјално ранливите категории. Во овој, како и во сите останати објекти , АДИССДП обрнува особено внимание на инвалидизираните лица, односно […]

Прочитај повеќе

Силно темпо на изградба на социјалната зграда во Бутел (19.04.2021)

Од во Прес со 0 Comments

Силно темпо на изградба на социјалната зграда во Бутел Социјалната зграда во скопската општина Бутел, како најголем објект од овој тип е во завршна фаза од изработка на карабина. Станбените единици со просечна квадратура од 28-42 м2 ќе овозможат дом на 312 семејства од социјално ранливите категории граѓани.Во моментов се вградуваат керамички плочки во бањи […]

Прочитај повеќе

Во изградба е нова социјална зграда во Велес (14.04.2021)

Од во Прес со 0 Comments

Во изградба е нова социјална зграда во Велес Зградата во Велес ќе овозможи дом на 29 семејства од социјално ранливите категории граѓани. Рокот на изградба е мај 2022 година, а вредноста на договорот е речиси 42 милиони денари. Според министерт за транспорт и врски Благој Бочварски и Генералниот директор на АДИССДП, Кристијан Трајковски објектот е […]

Прочитај повеќе

Интервју на Генералниот директор на АДИССДСП – Кристијан Трајковски за „Фактор“ (25.03.2021)

Од во Прес со 0 Comments

Интервју на Генералниот директор на АДИССДСП – Кристијан Трајковски за Фактор Со отчетност и одговорно работење може да го изградиме секој капитален проект во државата. Целото интервју може да го прочитате на Фактор

Прочитај повеќе

Интервју на Генералниот директор на АДИССДСП – Кристијан Трајковски за интернет порталот Lokalno.mk (10.03.2021)

Од во Прес со 0 Comments

Интервју на Генералниот директор на АДИССДСП – Кристијан Трајковски за интернет порталот Lokalno.mk.  Главни поенти во однос на кои тој се осврнува се превземените активности против негативните последици од вирусот КОВИД19, градежните активности поврзани со социјалните и комерцијалните згради, како и плановите за надминување на затекнатата состојба на евиденција на недвижностите. Целото интервју може да го […]

Прочитај повеќе

Во Гевгелија се гради социјална зграда со 52 станови

Од во Прес со 0 Comments

Гевгелија – Социјалната зграда со 52 стана што се гради во Гевгелија се очекува да биде завршена и пред рокот – март 2022 година,. Станува збор за за инвестиција во износ од речиси 80 милиони денари, со исклучително големо значење за социјално ранливите категории граѓани од овој град. Според министерот за транспорторт и врски Благој […]

Прочитај повеќе

Во Демир Капија се гради прва социјална зграда

Од во Прес со 0 Comments

До крајот на септември следната година ќе заврши изградбата на социјална зграда во Демир Капија која е прв објект од ваков тип во градот. Во неа ќе се вселат 16 семејства од социјално ранливите категории граѓани. АД за стопанисување со станбен простор и со деловен простот од значење за Републиката- Скопје во моментов гради вкупно […]

Прочитај повеќе

Во општина Бутел се гради најголемата социјална зграда

Од во Прес со 0 Comments

Увид во динамиката на изградба на социјалната зграда во Бутел која ќе овозможи дом за 312 семејства од социјално ранливите категории граѓани извршија техничкиот премиер Оливер Спасовски, министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и Генералниот директор на АДСДП Кристијан Трајковски. Според Трајковски, станува збор за најголем објект од ваков тип отпочнат досега. „Во моментов […]

Прочитај повеќе