Видеа

02.06.2022 Генералниот директор во интервју за МРТ: Цени на станови и услови за купување

Од во Видеа со 0 Comments

Генералниот директор во интервју за МРТ: Цени на станови и услови за купување “АДИССДП останува регулатор на цената по м2 на пазарот на недвижнини’’, рече   Генералниот директор Кристијан Трајковски во интервју за Македонска Радио Телевизија, посочувајќи дека во наредниот период Друштвото ќе отпочне со градба на комерцијални станови во Скопје, Битола и Охрид. За останатите […]

Прочитај повеќе

06.05.2022 Бочварски – Трајковски: Градиме преку 850 социјални станови низ државата

Од во Видеа со 0 Comments

Бочварски – Трајковски: Градиме преку 850 социјални станови низ државата На неколку месеци до финилизирање на изградбата на првата социјална зграда во Велес, увид во градежните работи извршија Генералниот директор на АДИССДП, Кристијан Трајковски и министерот за транспорт и врски Благој Бочварски. https://www.youtube.com/watch?v=RwBlh4kY5cw

Прочитај повеќе

29.03.2022 Интервју на генералниот директор на АДИССДП, Кристијан Трајковски, за телевизија Сител.

Од во Видеа со 0 Comments

Интервју на генералниот директор на АДИССДП, Кристијан Трајковски, за телевизија Сител. Како основни поенти во разговорот беа посочени интезивното темпо на градба на социјалните згради,  идните планови на Друштвото, како и најавата за нов проект со Банката за развој при Советот на Европа. https://www.youtube.com/watch?v=2yzJtamG6sM

Прочитај повеќе

Интервју на Генералниот директор за Сител – 18.01.2021

Од во Видеа со 0 Comments

Интервју на Генералниот директор за Сител – 18.01.2021 Интервју на Генералниот директор на АД за изградба и стопанисување на станбен и деловен простор, Кристијан Трајковски за Сител ТВ во насока на актуелните и идни активности за изградба на станови за социјално ранливи категории граѓани.

Прочитај повеќе

Интервју на Генералниот директор 31.12.2020

Од во Видеа со 0 Comments

Интервју на Генералниот директор 31.12.2020 „Во претстојната 2021 година градежните активности на АДИССДП продолжуваат со несмалено темпо’“, изјави Генералниот директор на АДИССДП Кристијан Трајковски во интервју за емисијата Утрински брифинг . Најавувајќи ги проектите поврзани со изградба на комерцијалните објекти Трајковски посочи дека за овие згради постои огромен интерес од страна на граѓаните, пред се […]

Прочитај повеќе