Финализирана изградбата на социјалната зграда во Пробиштип (01.06.2021)

Од во Известувања со 0 Comments

  Финализирана изградбата на социјалната зграда во Пробиштип

На објектот кој е прв со ваква намена во градот наскоро треба да се изврши првиот интерен технички преглед.

Зградата ќе овозможи дом на 48 семејства од социјално ранливите категории.

Во овој, како и во сите останати објекти , АДИССДП обрнува особено внимание на инвалидизираните лица, односно за нив се предвидени прилагодливи станови, соодветен пристап пред влезовите, како и посебни паркинг места.

Со подеднакво интензивна динамика се одвиваат и градежните работи на социјалните згради во Свети Николе, Виница, во скопската општина Бутел, во Неготино, Гевгелија, Демир Капија и во Велес.

Иградбата на социјалните згради се реализира според проектот Ф/П1674.

Share This