Известувања

Известувања за разни настани

Социјална зграда во Велес (06.05.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Социјална зграда во Велес На неколку месеци до финилизирање на изградбата на првата социјална зграда во Велес, увид во градежните работи извршија Генералниот директор на АДИССДП, Кристијан Трајковски и министерот за транспорт и врски Благој Бочварски. Во изминативе години успеавме да завршиме или во фаза на изградба се вкупно 853 социјални станови во четиринаесет општини […]

Прочитај повеќе

Во тек е акција за чистење на гаражите на АДИССДП (29.03.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Во тек е акција за чистење на гаражите на АДИССДП Акцијата почна со катната гаража „Разловечко востание’’ каде тим од наши вработени ги чистат сите 18 нивоа. Исфрлени се големи количества смет и отпадоци, меѓу кои најмногу кеси, пластични шишиња, влажни марамчиња и лименки од разни пијалоци. Се чистат и патеките на движење како и […]

Прочитај повеќе

Социјална зграда во Гостивар (03.03.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Социјална зграда во Гостивар Вкупно 70 семејства од социјално ранливите категории граѓани ќе можат да аплицираат на јавен оглас за распределба на станови во социјалната зграда во Гостивар. Министерството за транспорт и врски ќе го распише утре и ќе трае до 4 април. На ваков начин ќе се обезбеди дом за деца над 18 години […]

Прочитај повеќе

Универзалната сала во Прилеп изнајмена на два спортски клуба (15.10.2021)

Од во Известувања со 0 Comments

Универзалната сала во Прилеп изнајмена на два спортски клуба Агенцијата за млади и спорт  е покровител на денеска склучените договори за изнајмување на Универзалната сала  во Прилеп  меѓу АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката  и  два спортски клуба од градот  – АД Ракометен клуб Прилеп […]

Прочитај повеќе

Финишира изградбата на социјалната зграда во Гевгелија (08.10.2021)

Од во Известувања со 0 Comments

Финишира изградбата на социјалната зграда во Гевгелија Социјалната зграда во Гевгелија ќе овозможи дом за 52 семејства од социјално ранливите категории на граѓани. Извршувајќи увид во динамиката на изградба на социјалната зграда во Гевгелија генералниот директор на АД за стопанисување со станбен и со деловен простор од значење на Републиката, Кристијан Трајковски и Министерот за […]

Прочитај повеќе

НЕ за насилство врз жени во политиката (13.09.2021)

Од во Известувања со 0 Comments

НЕ за насилство врз жени во политиката АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката- Скопје се приклучува на кампањата за подигнување на јавната свест за елиминиција на насилство врз жени во политиката под слоганот „Заокружи НЕ за насилство врз жени во политиката’’. Станува збор за прашање […]

Прочитај повеќе

Јавен оглас за потреба од вработување на работници на неопределено време (19.07.2021)

Од во Известувања со 0 Comments

Јавен оглас за потреба од вработување на 3 работници на неопределено време Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката-Скопје, има потреба од вработување на 3 работници на неопределено време. За повеќе информации преземете го текстот на огласот како и Правила за избор по оглас за вработување. […]

Прочитај повеќе

Вратени во сопственост објекти на ИВЗ

Од во Известувања со 0 Comments

  Врз основа на правосилни решенија донесени од страна на Комисијата за денационализација при Министерството за финансии, недвижните имоти  Капан ан и Безистен во Старата скопска чаршија  вратени се во сопственост на барателот Исламска верска заедница – Муфтивство Скопје. Во рамки на  имотот  со кој досега стопанисуваше АД за изградба и стопанисување со станбен и […]

Прочитај повеќе

Јавен оглас за потреба од вработување на работник на неопределено време (11.06.2021)

Од во Известувања со 0 Comments

Јавен оглас за потреба од вработување на работник на неопределено време Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката-Скопје, има потреба од вработување на работник на неопределено време. За повеќе информации преземете го текстот на огласот како и Правила за избор по оглас за вработување. Огласот […]

Прочитај повеќе

Финализирана изградбата на социјалната зграда во Пробиштип (01.06.2021)

Од во Известувања со 0 Comments

  Финализирана изградбата на социјалната зграда во Пробиштип На објектот кој е прв со ваква намена во градот наскоро треба да се изврши првиот интерен технички преглед. Зградата ќе овозможи дом на 48 семејства од социјално ранливите категории. Во овој, како и во сите останати објекти , АДИССДП обрнува особено внимание на инвалидизираните лица, односно […]

Прочитај повеќе