Прес

Интервју на Генералниот директор на АДИССДСП – Зоран Ѓоргијев за „Фактор“ (29.12.2023)

Од во Прес со 0 Comments

Интервју на Генералниот директор на АДИССДСП – Зоран Ѓоргијев за интернет порталот Фактор Целиот текст прочитајте го на следниот линк

Прочитај повеќе

Јавен оглас за потреба од вработување на работници на неопределено време (14.11.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Јавен оглас за потреба од вработување на работници на неопределено време Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката-Скопје, има потреба од вработување на 4 работници на неопределено време. Преземете го огласот ТУКА Огласот е објавен денес (14.11.2022).  

Прочитај повеќе

Социјална зграда во Дебар (07.11.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Се градат 47 социјални станови во Дебар Зградата во Дебар треба да обезбеди достоинствен живот и дом за 47 семејства од социјално ранливи категории граѓани од општината. Инвестицијата  е вредна речиси 67 милиони денари и како и сите објекти од овој тип предвидува и  станови за  инвалидизирани лица преку обезбедување прилагодени приоди. Увид во текот […]

Прочитај повеќе

Јавен оглас за потреба од вработување на работник на неопределено време (07.11.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Јавен оглас за потреба од вработување на работник на неопределено време Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката-Скопје, има потреба од вработување на 1 работник на неопределено време. Преземете го огласот ТУКА Огласот е објавен денес (07.11.2022).  

Прочитај повеќе

Социјална зграда во Свети Николе (25.10.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Социјалната димензија е основната политика на АДИССДП.   “Комплетно завршивме уште еден објект, социјална зграда во Св. Николе која е дел од проектот Ф/П 1674, Проект за изградба на станови за лица во социјален ризик и други социјално ранливи групи со вкупно 48 станбени единици со вкупна станбена површина од 1997,43 м2 и 48 подруми […]

Прочитај повеќе

Социјална зграда во Виница (19.10.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Социјалната димензија е основната политика на АДИССДП.     “Комплетно завршивме уште еден објект, социјална зграда во Виница која е дел од проектот Ф/П 1674, Проект за изградба на станови за лица во социјален ризик и други социјално ранливи групи со вкупно 36 стана. Овој проект е од врвно значење за Акционерското Друштво имајќи педвид […]

Прочитај повеќе

Доделување на социјален стан во Велес (17.08.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Доделување на социјален стан во Велес Бранко Јовановиќ и неговиот внук кои со години немале основни услови за живот, денеска добија клучеви од стан во социјална зграда во Велес. Ваквиот чекор на Владата заедно со Министерството за транспорт и врски, а преку АД за изградба и стопанисување со станбен и со деловен простор од значење […]

Прочитај повеќе

Распишан јавниот повик за распределба на социјалната зграда во Пробиштип (16.08.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Распишан јавниот повик за распределба на социјалната зграда во Пробиштип Previous Next Социјалната димензија е основна политика на нашето Друштво. АДИССДП преку изградбата на социјални згради со години наназад се грижи да обезбеди дом и достоинствен живот за голем број наши граѓани. Социјалната зграда во Пробиштип ќе значи почеток на нов живот на 48 семејства […]

Прочитај повеќе

Јавен оглас за потреба од вработување на работници на определено и неопределено време (09.08.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Јавен оглас за потреба од вработување на работници на определено и неопределено време Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката-Скопје, има потреба од вработување на работници на определено и неопределено време. Вработување на 9 работници на определено време до 31.12.2022. Огласот трае 3 работни дена. […]

Прочитај повеќе

Социјална зграда во Велес (06.05.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Социјална зграда во Велес На неколку месеци до финилизирање на изградбата на првата социјална зграда во Велес, увид во градежните работи извршија Генералниот директор на АДИССДП, Кристијан Трајковски и министерот за транспорт и врски Благој Бочварски. Во изминативе години успеавме да завршиме или во фаза на изградба се вкупно 853 социјални станови во четиринаесет општини […]

Прочитај повеќе