Во градба

Скопје – Бутел

Од во Во градба со 0 Comments

Во рамките на проектот за домување на социјално ранливи групи Ф/П 1674, во населбата Бутел во Скопје се гради објект што ќе има 312 стана односно станува збор за голем објект кој ќе овозможи покрив на глава на голем број ранливи семејства, односно лица од социјално ранливите категории граѓани. Исто како и во сите останати […]

Прочитај повеќе

Свети Николе

Од во Во градба со 0 Comments

Во рамките на проектот за домување на социјално ранливи групи Ф/П 1674, во Свети Николе е изграден објект со 48 стана. Катност на објектот е приземје + 4 ката + поткровје. Становите се со површина од 34 до 46 метри квадратни.

Прочитај повеќе

Неготино

Од во Во градба со 0 Comments

Во рамките на проектот за домување на социјално ранливи групи Ф/П 1674, во Неготино во процес на градба е објект со 62 стана.Катност на објектот е приземје + 3 ката. Во Неготино почна изградба на социјална зграда во која ќе можат да се вселат 62 семејства од социјално ранливите категории. Според Генералниот директор на АД […]

Прочитај повеќе

Пробиштип

Од во Во градба со 0 Comments

Прва социјална зграда во Пробиштип Во Пробиштип почна изградбата на социјална зграда во која ќе можат да се вселат 48 семејства од социјално ранливите категории. Според Генералниот директор на АД за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор од значење за Републиката Кристијан Трајковски, очекувањата се дека објектот ќе биде готов за 18 месеци, […]

Прочитај повеќе

Демир Капија

Од во Во градба со 0 Comments

Во Демир Капија се гради прва социјална зграда До крајот на септември следната година ќе заврши изградбата на социјална зграда во Демир Капија која е прв објект од ваков тип во градот. Во неа ќе се вселат 16 семејства од социјално ранливите категории граѓани. Според Генералниот директор на АДСДП, Кристијан Трајковски зградата во Демир Капија […]

Прочитај повеќе

Гевгелија

Од во Во градба со 0 Comments

Во Гевгелија се гради социјална зграда со 52 станови Социјалната зграда со 52 стана што се гради во Гевгелија се очекува да биде завршена и пред рокот – март 2022 година. Станува збор за за инвестиција во износ од речиси 80 милиони денари, со исклучително големо значење за социјално ранливите категории граѓани од овој град.

Прочитај повеќе

Велес

Од во Во градба со 0 Comments

Во изградба е нова социјална зграда во Велес Зградата во Велес ќе овозможи дом на 29 семејства од социјално ранливите категории граѓани. Рокот на изградба е мај 2022 година, а вредноста на договорот е речиси 42 милиони денари.

Прочитај повеќе

Кочани

Од во Во градба со 0 Comments

Трета социјална зграда во Кочани Социјалната зграда во општина Кочани ќе обезбеди покрив над глава на 34 семејства од социјално ранливи категории граѓани. Генералниот директор на АДИССДП, Кристијан Трајковски, кој заедно со Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, изврши увид во почетокот на градежните работи, посочи дека рокот за изградба е 18 месеци, иако, […]

Прочитај повеќе