Дом

Оглас бр. 4/2022-ОХ за продажба на станбен простор во Охрид по пат на усно позитивно јавно наддавање (23.06.2022)

Од во Архива на огласи за станбен простор со 0 Comments

Оглас бр. 4/2022-ОХ за продажба на станбен простор по пат на усно позитивно јавно наддавање (23.06.2022) Предмет на јавното наддавање се 2 ИЗГРАДЕНИ СТАНБЕНИ ЕДИНИЦИ, на “Карпош Вojвода”, бб (објект РАСАДНИК А2-5 У.Е 8), во Охрид За подетални информации за огласот превземете го интегралниот текст, пријавата и изјавата за изграден стан. За дополнителни информации преземете ги Правилата и Одлуката. […]

Прочитај повеќе

Оглас бр. 4/2022-КО за продажба на станбен простор во Пехчево и Берово по пат на усно позитивно јавно наддавање (23.06.2022)

Од во Архива на огласи за станбен простор со 0 Comments

Оглас бр. 4/2022-КО за продажба на станбен простор по пат на усно позитивно јавно наддавање (23.06.2022) Предмет на јавното наддавање е изграден станбен простор со подруми и тоа 14 станбени единици во Пехчево (Каталог) и 1 станбена единица во с. Русиново, Берово За подетални информации за огласот превземете го интегралниот текст, пријавата и изјавата за изграден стан. […]

Прочитај повеќе

02.06.2022 Генералниот директор во интервју за МРТ: Цени на станови и услови за купување

Од во Видеа со 0 Comments

Генералниот директор во интервју за МРТ: Цени на станови и услови за купување “АДИССДП останува регулатор на цената по м2 на пазарот на недвижнини’’, рече   Генералниот директор Кристијан Трајковски во интервју за Македонска Радио Телевизија, посочувајќи дека во наредниот период Друштвото ќе отпочне со градба на комерцијални станови во Скопје, Битола и Охрид. За останатите […]

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за прибирање на понуди за издавање на деловен простор во Охрид под закуп бр.1/2022

Од во Архива на огласи за деловен простор со 0 Comments

ЈАВЕН ПОВИК за прибирање на понуди за издавање на деловен простор под закуп бр. 1/2022 за деловен простор на ул. ,,Кеј Маршал Тито бб,, – локалитет Билјанини Извори во Охрид (30.05.2022) Деловниот простор се издава на определено време од 5 (пет) години, со можност за обновување на Договорот. Деловниот простор се издава во видена состојба. […]

Прочитај повеќе

06.05.2022 Бочварски – Трајковски: Градиме преку 850 социјални станови низ државата

Од во Видеа со 0 Comments

Бочварски – Трајковски: Градиме преку 850 социјални станови низ државата На неколку месеци до финилизирање на изградбата на првата социјална зграда во Велес, увид во градежните работи извршија Генералниот директор на АДИССДП, Кристијан Трајковски и министерот за транспорт и врски Благој Бочварски. https://www.youtube.com/watch?v=RwBlh4kY5cw

Прочитај повеќе

Социјална зграда во Велес (06.05.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Социјална зграда во Велес На неколку месеци до финилизирање на изградбата на првата социјална зграда во Велес, увид во градежните работи извршија Генералниот директор на АДИССДП, Кристијан Трајковски и министерот за транспорт и врски Благој Бочварски. Во изминативе години успеавме да завршиме или во фаза на изградба се вкупно 853 социјални станови во четиринаесет општини […]

Прочитај повеќе

Објава 04/2022 за издавање на деловен простор под закуп по пат на електронско јавно наддавање (18.05.2022)

Од во Архива на огласи за деловен простор со 0 Comments

Објава 04/2022 за издавање на деловен простор под закуп во повеќе градови по пат на електронско јавно наддавање (18.05.2022) Деловниот простор со кој што стопанисува Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката,  може да биде издаден под закуп на правни и физички лица (домашни и […]

Прочитај повеќе

Објава 03/2022 за издавање на деловен простор под закуп по пат на електронско јавно наддавање (06.04.2022)

Од во Архива на огласи за деловен простор со 0 Comments

Објава 03/2022 за издавање на деловен простор под закуп во повеќе градови по пат на електронско јавно наддавање (06.04.2022) Деловниот простор со кој што стопанисува Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката,  може да биде издаден под закуп на правни и физички лица (домашни и […]

Прочитај повеќе

Оглас бр. 3/2022-СК за продажба на гаражни места во Скопје по пат на усно позитивно јавно наддавање (29.03.2022)

Од во Архива на огласи за станбен простор со 0 Comments

Предмет на јавното наддавање се 35 гаражни (паркинг) места  во Скопје и тоа: 2 ГАРАЖНИ (ПАРКИНГ) МЕСТА ВО ОБЈЕКТ 3.1 ИСТОЧНА ИНД. ЗОНА, Бул. ,,Трета Македонска Бригада,, бр. 41 – Скопје 4 ГАРАЖНИ (ПАРКИНГ) МЕСТА ВО ОБЈЕКТ 3.2 ИСТОЧНА ИНД. ЗОНА, Бул. ,,Трета Македонска Бригада,, бр. 43 – Скопје 29 ГАРАЖНИ (ПАРКИНГ) МЕСТА на Ул. […]

Прочитај повеќе

Оглас бр. 3/2022-СР за продажба на станбен простор во Гевгелија по пат на усно позитивно јавно наддавање (029.03.2022)

Од во Архива на огласи за станбен простор со 0 Comments

Оглас бр. 3/2022-СР за продажба на станбен простор во Гевгелија по пат на усно позитивно јавно наддавање (29.03.2022) Предмет на јавното наддавање се: 6 станбени единици – изграден станбен простор со подруми во Гевгелија. За подетални информации за огласот, преземете го интегралниот текст, пријавата  и изјавата за изграден стан. За дополнителни информации преземете ги Правилата и Одлуката. Огласот е […]

Прочитај повеќе