Прес

Акција на дефинфицирање на социјалните згради и катните гаражи во Скопје

Од во Прес со 0 Comments

Стручни тимови извршија темелна дезинфекција на сите социјални зградиво Скопје ( вкупно 6) и на катните гаражи (вкупно 4). Со третман кој ги уништува сите бактерии и штетни патогени микроорганизми од површините беа дефинфицирани 2 згради во местото Јурија- општинаЃорче Петров и 4 објекти на ул. Босна и Херцеговина во општина Бутел. Во објектите ( со […]

Прочитај повеќе

Акција на чистење на гаражите на АДСДП

Од во Прес со 0 Comments

      Акцијата почна со катната гаража „Разловечко востание’’ каде стручен тим од 20- тина лица детално ги исчисти сите 18 нивоа. Со специјални средства беа исчистени и дезинфицирани лифтовите, скалишниот простор и епоксидниот под. Со „ВАП’’ машина која чисти под млаз со висок притисок беа опфатени и заштитните огради, металните површини, како и […]

Прочитај повеќе

Нови детали за објектот 3.9 – Реонски центар Аеродром

Од во Прес со 0 Comments

Во тек е внатрешно оформување на станбениот простор во нашата зграда лоцирана во Реонски центар Аеродром- објект 3.9. Во оваа фаза, исто како и при изведбата на конструкцијата остануваме препознатливи по високите стандарди. Преградните ѕидови меѓу становите се со широчина од 25 сантиметри и изработени се од полна цигла.Следува затворање (застаклување) на објектот.

Прочитај повеќе

Во Свети Николе се гради социјална зграда по период од 30 години

Од во Прес со 0 Comments

Во Свети Николе почна изградба на социјална зграда во која ќе можат да се вселат 48 семејства од социјално ранливите категории.Според Генералниот директор за АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката Кристијан Трајковски, становите се со површина од 34 до 46 метри квадратни. „Друштвото останува силно […]

Прочитај повеќе

Вработени на АДСДП – дел од спасувачките екипи во Драч

Од во Прес со 0 Comments

АДСДП  кое  имаше огромна улога во обновата и изградбата на Градот Скопје по катастрофалниот земјотрес во 1963 година, со свои вработени учествуваше во спасувачката  акција во Албанија . Јахи Исеновски и Неџати Бериша, заминаа во Драч  само 24 часа по катастрофалниот земјотрес. Од страна на Друштвото веднаш добија согласност за слободни денови, за што изразија […]

Прочитај повеќе

Банката за развој при Советот на Европа задоволна од динамиката на реализација на Проектот за домување на социјално ранливи групи Ф/П1674

Од во Прес со 0 Comments

На ден 26.11.2019 год. во просториите на АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката, се одржа состанок на претставници  на  Банката за развој при Советот на Европа  со претставници на АДСДП и на Министерствата за Транспорт и врски,Труд и социјална политика и Финансии. Главна тема беше […]

Прочитај повеќе

Известување за термини за прием на странки

Од во Прес со 0 Comments

Приемот на странки кај Помошниците директори на сектори во Дирекција и Раководителот на Подружница Скопје на Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката- Скопје во текот на работната недела се врши во вторник и четврток од 09.00 часот до 15.00 часот.

Прочитај повеќе