Прес

Теренот на Националната Арена „Тодор Проески’’обновен според највисоките светски стандарди.

Од во Прес со 0 Comments

По период на едномесечни сеопфатни зафати, целосно е завршена реконструкцијата на тревната површина на Националната Арена „Тодор Проески’’.  Периодот на стопирани спортски активности во државата, АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката-Скопје максимално го искористи за оваа исклучително важна постапка за квалитетот на теренот која ќе […]

Прочитај повеќе

Напредува изградбата на социјалната зграда во Пробиштип

Од во Прес со 0 Comments

Увид во динамиката на изградба на социјалната зграда во Пробиштип која ќе овозможи дом за 48 семејства од социјално ранливите категории граѓани извршија техничкиот премиер на Владата Оливер Спасовски, министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и Генералниот директор на АДСДП Кристијан Трајковски.  Според Трајковски, социјални згради во моментов се градат уште на 4 локации […]

Прочитај повеќе

Генералниот директор на АДСДП – Кристијан Трајковски останува на минималната плата

Од во Прес со 0 Comments

Генералниот директор на АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката- Скопје Кристијан Трајковски , одлучи неговата плата да остане 14.500 денари, а остатокот да го уплати во фондот за борба против епидемијата од вирусот Ковид-19.   „Солидарноста, човечноста и хуманоста, но пред се чувството за одговорност, во […]

Прочитај повеќе

Динамика на изградба на социјалната зграда во Неготино

Од во Прес со 0 Comments

Напредуваат градежните активности на социјалната зграда во Неготино. Во тек е изведба на градежно занатски работи и се работи на изведба на потпорни ѕидови од партерното уредување. На Ламела 1 бетонирана е прва армирана бетонска плоча, а на Ламела 2 се шалува платформа на кат 1. Објектот е од особено значење за социјално ранливите категории […]

Прочитај повеќе

Напредува изградбата на социјалната зград во Бутел

Од во Прес со 0 Comments

Градежните работи на социјалната зграда во општина Бутел, на ул. Босна и Херцеговина се одвиваат во предвидената динамика. Завршен е целосен ископ и изработена е заштита на градежната јама. На Ламела 1 поставен е мршав бетон и поставена е хоризонтална изолација, односно подготвени се условите за отпочнување на работа за изработка на темел. На Ламела […]

Прочитај повеќе

Напредува изградбата на социјалната зграда во Свети Николе

Од во Прес со 0 Comments

Градежните активности на социјалната зграда во Свети Николе се реализираат во предвидената динамика. Во изминатиот период изведена е армирана бетонска плоча на приземјето, изведена е вертикална и хоризонтална хидроизолација на надворешата страна на армираните бетонски ѕидови, поставена е термoизолацијана подрумските бетонски ѕидови, изработени се столбовите со бетонски платна од приземје до први кат. Објектот со […]

Прочитај повеќе

Реконструирана тревната површина на Националната Арена „Тодор Проески“

Од во Прес со 0 Comments

Во период на стопирани спортски активности во државата, АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката – Скопје изврши генерално реконструирање на тревната површина на Националната Арена „Тодор Проески’’. Постапката е од исклучителна важност, особено ако се земе предвид дека е единствен стадион во државата кој исполнува […]

Прочитај повеќе

Дезинфицирани објекти на АДСДП во Битола. Ресен и Демир Хисар

Од во Прес со 0 Comments

АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката-Скопје изврши детална и целосна дезинфекција на социјалните згради во Битола, Ресен и Демир Хисар и на административната зграда на Подружницата. Со третман кој ги уништува сите бактерии и штетни патогени микроорганизми од површините беа дезинфицирани три социјални згради ( […]

Прочитај повеќе

Интензивна дезинфикација на социјалните згради и административните објекти на АДСДП

Од во Прес со 0 Comments

    Стручни тимови извршија темелна и комплетна дезинфекција на административниот објект на Подружницата Охрид и нејзината работна единица во Струга, како и на Подружницата Кочани. Дезинфицирани беа и социјалните згради во Охрид, Македонска Каменица и Берово. Во изминатите денови вакви акции беа реализирани во Скопје, Прилеп, Кавадарци, Струмица, Гевгелија, Куманово, Крива Паланка, Штип, Пробиштип, […]

Прочитај повеќе

Дезинфекција на катните гаражи, социјалните згради и подружниците на АДСДП

Од во Прес со 0 Comments

  АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката-Скопје изврши нова, втора по ред дезинфекција на 4 катни гаражи со кои што стопанисува („Кресненско Востание’’, „Разловечко Востание’’,„Солунски Конгрес’’и „Смилевски Конгрес’). Дезинфицирани беа заедничките простории (скалишниот простор и гелендрите, лифтовите, патеките на движење). Ваква акција ќе биде реализирана […]

Прочитај повеќе