Известувања

Известувања за разни настани

Јавен оглас за потреба од вработување на работници на неопределено време(06.10.2023)

Од во Известувања со 0 Comments

Јавен оглас за потреба од вработување на работници на неопределено време Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката-Скопје, има потреба од вработување на 16 работника на неопределено време. За повеќе информации преземете го текстот на огласот како и Правила за избор по оглас за вработување. […]

Прочитај повеќе

Јавен оглас за потреба од вработување на работник на неопределено време (06.10.2023)

Од во Известувања со 0 Comments

Јавен оглас за потреба од вработување на работник на неопределено време Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката-Скопје, има потреба од вработување на работник на неопределено време. За повеќе информации преземете го текстот на огласот како и Правила за избор по оглас за вработување. Огласот […]

Прочитај повеќе

Продолжуваат распределбите на социјалните станови – објавен јавен повик за социјално ранливите семејства во Демир Капија (27.02.2023)

Од во Известувања со 0 Comments

16 социјално ранливи семејства од Демир Капија наскоро ќе добијат топол дом и шанса за нов, многу похуман почеток.  За жителите на овој град денеска е распишан повик кој ќе трае заклучно со 27 Март.  Изразувајќи задоволство од фактот што  вакви повици беа објавени во краток временски период во повеќе општини, помошник директорот за градба […]

Прочитај повеќе

Социјално ранливи семејства од Гевгелија ќе можат да аплицираат за социјален стан (15.02.2023)

Од во Известувања со 0 Comments

52 семејства од социјално ранливите категории граѓани од Гевгелија се на чекор од добивање покрив над глава. За жителите на овој град утре ќе биде објавен повик кој ќе трае до 20 март. Според Генералниот директор на АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката- Скопје, Зоран […]

Прочитај повеќе

Јавен оглас за потреба од вработување на работници на неопределено време (14.11.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Јавен оглас за потреба од вработување на работници на неопределено време Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката-Скопје, има потреба од вработување на 4 работници на неопределено време. Преземете го огласот ТУКА Огласот е објавен денес (14.11.2022).  

Прочитај повеќе

Социјална зграда во Дебар (07.11.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Се градат 47 социјални станови во Дебар Зградата во Дебар треба да обезбеди достоинствен живот и дом за 47 семејства од социјално ранливи категории граѓани од општината. Инвестицијата  е вредна речиси 67 милиони денари и како и сите објекти од овој тип предвидува и  станови за  инвалидизирани лица преку обезбедување прилагодени приоди. Увид во текот […]

Прочитај повеќе

Јавен оглас за потреба од вработување на работник на неопределено време (07.11.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Јавен оглас за потреба од вработување на работник на неопределено време Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката-Скопје, има потреба од вработување на 1 работник на неопределено време. Преземете го огласот ТУКА Огласот е објавен денес (07.11.2022).  

Прочитај повеќе

Социјална зграда во Свети Николе (25.10.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Социјалната димензија е основната политика на АДИССДП.   “Комплетно завршивме уште еден објект, социјална зграда во Св. Николе која е дел од проектот Ф/П 1674, Проект за изградба на станови за лица во социјален ризик и други социјално ранливи групи со вкупно 48 станбени единици со вкупна станбена површина од 1997,43 м2 и 48 подруми […]

Прочитај повеќе

Социјална зграда во Виница (19.10.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Социјалната димензија е основната политика на АДИССДП.     “Комплетно завршивме уште еден објект, социјална зграда во Виница која е дел од проектот Ф/П 1674, Проект за изградба на станови за лица во социјален ризик и други социјално ранливи групи со вкупно 36 стана. Овој проект е од врвно значење за Акционерското Друштво имајќи педвид […]

Прочитај повеќе

Доделување на социјален стан во Велес (17.08.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Доделување на социјален стан во Велес Бранко Јовановиќ и неговиот внук кои со години немале основни услови за живот, денеска добија клучеви од стан во социјална зграда во Велес. Ваквиот чекор на Владата заедно со Министерството за транспорт и врски, а преку АД за изградба и стопанисување со станбен и со деловен простор од значење […]

Прочитај повеќе