Во Демир Капија се гради прва социјална зграда

До крајот на септември следната година ќе заврши изградбата на социјална зграда во Демир Капија која е прв објект од ваков тип во градот. Во неа ќе се вселат 16 семејства од социјално ранливите категории граѓани.

Според Генералниот директор на АДСДП, Кристијан Трајковски зградата во Демир Капија а најмала ваков тип и е прилагодена на потребите на општината.

Share This