Доделување на социјален стан во Велес (17.08.2022)

Од во Известувања со 0 Comments

Доделување на социјален стан во Велес

Бранко Јовановиќ и неговиот внук кои со години немале основни услови за живот, денеска добија клучеви од стан во социјална зграда во Велес. Ваквиот чекор на Владата заедно со Министерството за транспорт и врски, а преку АД за изградба и стопанисување со станбен и со деловен простор од значење за Републиката – Скопје, следеше по објавената животната сторија на ТВ24 за тешкиот живот на ова семејство.

На Бранко и на неговиот внук, лично им посакаа понатамошен среќен и спокоен живот министерот Бочварски и директорот Ѓоргијев.

Share This