Прес

Во Гевгелија се гради социјална зграда со 52 станови

Од во Прес со 0 Comments

Гевгелија – Социјалната зграда со 52 стана што се гради во Гевгелија се очекува да биде завршена и пред рокот – март 2022 година,. Станува збор за за инвестиција во износ од речиси 80 милиони денари, со исклучително големо значење за социјално ранливите категории граѓани од овој град. Според министерот за транспорторт и врски Благој […]

Прочитај повеќе

Во Демир Капија се гради прва социјална зграда

Од во Прес со 0 Comments

До крајот на септември следната година ќе заврши изградбата на социјална зграда во Демир Капија која е прв објект од ваков тип во градот. Во неа ќе се вселат 16 семејства од социјално ранливите категории граѓани. АД за стопанисување со станбен простор и со деловен простот од значење за Републиката- Скопје во моментов гради вкупно […]

Прочитај повеќе

Во општина Бутел се гради најголемата социјална зграда

Од во Прес со 0 Comments

Увид во динамиката на изградба на социјалната зграда во Бутел која ќе овозможи дом за 312 семејства од социјално ранливите категории граѓани извршија техничкиот премиер Оливер Спасовски, министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и Генералниот директор на АДСДП Кристијан Трајковски. Според Трајковски, станува збор за најголем објект од ваков тип отпочнат досега. „Во моментов […]

Прочитај повеќе

Теренот на Националната Арена „Тодор Проески’’обновен според највисоките светски стандарди.

Од во Прес со 0 Comments

По период на едномесечни сеопфатни зафати, целосно е завршена реконструкцијата на тревната површина на Националната Арена „Тодор Проески’’.  Периодот на стопирани спортски активности во државата, АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката-Скопје максимално го искористи за оваа исклучително важна постапка за квалитетот на теренот која ќе […]

Прочитај повеќе

Напредува изградбата на социјалната зграда во Пробиштип

Од во Прес со 0 Comments

Увид во динамиката на изградба на социјалната зграда во Пробиштип која ќе овозможи дом за 48 семејства од социјално ранливите категории граѓани извршија техничкиот премиер на Владата Оливер Спасовски, министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и Генералниот директор на АДСДП Кристијан Трајковски.  Според Трајковски, социјални згради во моментов се градат уште на 4 локации […]

Прочитај повеќе

Генералниот директор на АДСДП – Кристијан Трајковски останува на минималната плата

Од во Прес со 0 Comments

Генералниот директор на АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката- Скопје Кристијан Трајковски , одлучи неговата плата да остане 14.500 денари, а остатокот да го уплати во фондот за борба против епидемијата од вирусот Ковид-19.   „Солидарноста, човечноста и хуманоста, но пред се чувството за одговорност, во […]

Прочитај повеќе

Динамика на изградба на социјалната зграда во Неготино

Од во Прес со 0 Comments

Напредуваат градежните активности на социјалната зграда во Неготино. Во тек е изведба на градежно занатски работи и се работи на изведба на потпорни ѕидови од партерното уредување. На Ламела 1 бетонирана е прва армирана бетонска плоча, а на Ламела 2 се шалува платформа на кат 1. Објектот е од особено значење за социјално ранливите категории […]

Прочитај повеќе

Напредува изградбата на социјалната зград во Бутел

Од во Прес со 0 Comments

Градежните работи на социјалната зграда во општина Бутел, на ул. Босна и Херцеговина се одвиваат во предвидената динамика. Завршен е целосен ископ и изработена е заштита на градежната јама. На Ламела 1 поставен е мршав бетон и поставена е хоризонтална изолација, односно подготвени се условите за отпочнување на работа за изработка на темел. На Ламела […]

Прочитај повеќе

Напредува изградбата на социјалната зграда во Свети Николе

Од во Прес со 0 Comments

Градежните активности на социјалната зграда во Свети Николе се реализираат во предвидената динамика. Во изминатиот период изведена е армирана бетонска плоча на приземјето, изведена е вертикална и хоризонтална хидроизолација на надворешата страна на армираните бетонски ѕидови, поставена е термoизолацијана подрумските бетонски ѕидови, изработени се столбовите со бетонски платна од приземје до први кат. Објектот со […]

Прочитај повеќе

Реконструирана тревната површина на Националната Арена „Тодор Проески“

Од во Прес со 0 Comments

Во период на стопирани спортски активности во државата, АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката – Скопје изврши генерално реконструирање на тревната површина на Националната Арена „Тодор Проески’’. Постапката е од исклучителна важност, особено ако се земе предвид дека е единствен стадион во државата кој исполнува […]

Прочитај повеќе